CONCERT AAN DE ZAAN 

Leuk, we houden je op de hoogte!

2021.02.12 _ Noorddijk 10.jpg

Reserveren door een mail te sturen naar info@maroeska.com

Alweer enige jaren geleden, toen wij op meer permanente basis in ons pand aan de Zaan verbleven kreeg ik uit een erfenis een heel fijne zwarte vleugel. Dat was het begin. Een van mijn vriendinnen, een professionele musicus vroeg of zij een try-out mocht geven, en de rest is geschiedenis….Het was geweldig, zo met z’n allen dicht op de muziek(niet op elkaar) intiem en toch in een echte concert-zaal. Indertijd, ik had me er niet in verdiept, dacht ik dat er hier niet veel te doen was op het gebied van klassieke muziek, dat bleek niet waar. Inmiddels heb ik heel leuke collega’s in de regio en bezoeken wij elkaars concerten. Wat wij programmeren is hoofdzakelijk klassieke muziek. We hebben hier CD try-outs (dus voordat het opnames gemaakt worden), musici uit grote orkesten(concertgebouw) die graag met elkaar kamermuziek maken, jonge beginnende musici, net van het conservatorium. Kortom heel verschillende ensembles, bovendien proberen wij ook een zo divers mogelijk aanbod te geven. In juni van 2022 gaan we zelfs een benefiet concert met maaltijd organiseren te bate van een school in India, we hebben dan klassieke Indiase muziek. 

 

Wij organiseren de concerten een keer in de maand altijd op vrijdagavond. Toegang is 20-25 euro. De concerten duren meestal rond een uur, zonder pauze. Aanvang, inloop 19.30 en om 20.00 uur gaan we dan beginnen. Vooraf home-made taart koffie en thee en na afloop een glas wijn/fris.

Wij hebben in de loop der tijd een vast trouw publiek opgebouwd, veel mensen uit Amsterdam maar zeker ook uit de omgeving. Het is een onvergetelijke ervaring om in ons ‘kasteel aan de zaan’ met elkaar zoiets mee te maken.

Na lock-down en zorgvuldige maatregelen zijn we weer van start gegaan. Gelukkig is onze ruimte zo groot en hebben we toegang met twee trappen,  zodat we maximaal 50 personen kunnen ontvangen. Het is de bedoeling dat men zich aanmeld door middel van email. Iedereen kan zich opgeven voor de mailinglijst via de site.

 

Wij verheugen ons er op U hier te zien!

 Zaterdag 18 december | MARJÈS BENOISTE 

NIEUWbb.jpg

Op 19-jarige leeftijd slaagde Marjès summa cum laude aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze studeerde bij Jan Odé, Jan Wijn en Hans Dercksen. Daarna volgden twee studiejaren in Rome bij Guido Agosti en twee jaar aan het Tsjaikovsky Conservatory in Moskou bij meesterpianist Yevgeny Moguilevsky. Ze trad veelvuldig op als concertpianist en als soliste met orkest, en heeft talrijke recitals gegeven, lezingen gehouden en artikelen gepubliceerd.

 

Het grootste deel van haar leven heeft Marjès gewijd aan het opleiden van uitzonderlijk muzikale kinderen. Van 1991-2016 werkte ze als hoofddocent piano en docent methodiek aan het Conservatorium van Amsterdam. Hier gaf ze vorm en leiding aan de Sweelinck Academie, de opleiding voor jong talent. Sinds 2016 geeft ze les aan de Academie Muzikaal Talent in Utrecht.

 

De afgelopen jaren was er bijna geen pianoconcours waar niet minstens één van haar leerlingen in de top-3 belandde.

Door de nieuwe covid maatregelen zijn de tijdens anders dan normaal. Het concert is op ZATERDAG en de inloop is vanaf TWEE UUR 's middags (14.00), aanvang concert is 14.30.

 Vrijdag 28 januari | KLARINET VIOOL PIANO 

3.Concert aan de zaan  28 januari 2022x.jpg

 

Diet Tilanus-viool
Martijn Willers-piano

Olivier Patey-klarinet

De musici, die voor deze gelegenheid hun talent bundelen, hebben allen een eigen (inter-) nationale carrière. In 2013 verruilde Olivier Patey zijn plek als soloklarinettist in het Rotterdams Philharmonisch Orkest voor dezelfde plaats bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Diet Tilanus is een gepassioneerd kamermusicus. Zij is violiste in o.m. Amsterdam Sinfonietta is eveneens veelvuldig te horen bij het KCO. Zij is coach van het Nederlands Jeugd Strijkorkest. Martijn Willers is een zeer veelzijdige pianist die met enkele kamermuziek- ensembles diverse prijzen heeft gewonnen o.a. Dutch Classical Talent Award 2014.

 

Mozart Kegelstatt trio KV 498

Bruch 3 delen uit de 8 Stukken Op 83

Brahms sonate klarinet & piano 

Brahms Horn trio Op 40

 

Diet Tilanus

Olivier Patey

Martijn Willers

 Vrijdag 25 februari | PIANODUO MARTEN & MARTE 

sv.jpg

 

La Mer van Debussy

6 Morceaux op. 11 van Rachmaninov

Swing van Graham Fitkin

 

Ruben Tekelenburg en Marte Gerritsma vormen samen een quatre mains duo: Pianoduo Marten & Marte. Ze zijn door jarenlange samenwerking helemaal op elkaar ingespeeld. Pianoduo Marten & Marte concentreert zich vooral op componisten uit de 20e en 21e eeuw. Omdat Rubens tweede naam Marten luidt, was de naam voor het pianoduo snel gevonden! Zij treden voor de tweede keer op in onze concertreeks, het eerste concert was geweldig, met o.a. de Sacre, wij verheugen ons op dit concert!

 Vrijdag 25 maart | VIOOL-PIANO DUO 

1.Concert aan de zaan  25 maart .jpg

Een keer per jaar komen de violiste Ksenia Beltiukova en de pianiste Marina Romeyko uit Minsk (Belarus) naar Nederland om concerten te geven. Ksenia is in Amsterdam bij Naum Grubert afgestudeerd. Heeft in de beroemde zalen opgetreden en veel prijzen ontvangen o.a. Bernard Haitink prijs. Marina is in Wenen bij Noel Flores afgestudeerd. Sinds 2015 treden ze samen in Belarus en buitenland op.

 Vrijdag 22 april | CONTRABAS SOLO 

3.Concert aan de zaan 22 april cc.jpg

 

Sinds zijn aankomst in Nederland anno 2009 is contrabassist James Oesi een bekend gezicht geworden in de klassieke en hedendaagse muziekwereld. Als een van de weinigen die zich toelegt op de bas als solo-instrument, heeft hij soloprogramma's uitgevoerd (waaronder werken van onder meer Bach, Beethoven en Rachmaninoff) in prominente zalen zoals het Amsterdamse Concertgebouw, het Utrechtse TivoliVredenburg, de Oosterpoort in Groningen. Hij gaat de solosuites van Bach voor cello op contrabas spelen, wij zijn zeer benieuwd wat het donkerdere geluid gaat toevoegen!

 Vrijdag 27 mei | STRIJKKWARTET 

 Vrijdag 10 juni | INDIAAS KLASSIEK (BENEFIET)