Doos Background groot.jpg
Eet Sla! | Logo | 03a.jpg

WE WILLEN MEER MENSEN MEER SLA LATEN ETEN

Wij hebben een missie! Sla is gezond! Bovendien veelzijdig, want je kunt het maken van alle denkbare rauwe en gekookte groenten, vers van het land. De meeste mensen weten wel dat we meer groenten zouden moeten eten, maar het in praktijk brengen is soms lastig. Met alle kant en klare verleidingen en onze drukke levens, vervallen we gemakkelijk in een niet zo best eetpatroon. Door het creëren van een heerlijke slasaus – een echte dressing – maken wij het klaarmaken van een salade eenvoudig om zelf te doen. Wij willen gezond eten weer leuk maken!

Wie zijn wij?

In onze slasaus gaan alleen echte en eerlijke ingrediënten, zonder emulgatoren en verdikkingsmiddelen. We zijn transparant over hoe de slasaus geproduceerd wordt en willen iedereen ook motiveren die zelf te maken. We geven het recept zelfs gratis vrij!

Klinkt het je als muziek in de oren en wil je een pot sla kopen stuur ons dat een bericht!

Hoi!

 

Wij zijn EET SLA!

 

Wij willen graag dat mensen gezonder gaan eten. Dus meer sla. Meer groentes. Mensen er van overtuigen dat sla en groentes heel lekker en gezond zijn. Geen verpakte maaltijdsalade maar je eigen sla samenstellen van verse producten en afmaken met onze dressing.

 

Mensen eten veel te veel bewerkt voedsel dat op industriële schaal wordt geproduceerd. Door de industrie wordt mensen wijs gemaakt dat ze niet meer zelf moeten koken maar dat overlaten aan hen. Daardoor krijgen mensen veel te veel conserveringsmiddelen naar binnen. Denk maar na, in een plastic bak (ook daar willen wij vanaf) zit een ‘verse’ salade die een week houdbaar is, hoe kan dat?

Salade is zo makkelijk, je gebruikt restjes van de vorige dag zoals koude aardappelen, bonen, gekookte groentes. Alles is te gebruiken, je kunt croutons maken van oud brood. Het enige wat het hoeft te doen is mooie verse groene sla kopen… en onze dressing natuurlijk!

 

Op groentes is de dressing ook heel lekker, en wat dacht je van artisjokken? Of in de zomer een heleboel mooie rauwe groentes, gekookte bietjes, aardappelen etc. klaar zetten en met onze dressing opdienen.

 

Wij hebben een mooi product gemaakt waarvan het recept te zien is op de website, met een instructiefilmpje waarin wordt uitgelegd hoe je de sladressing/vinaigrette zelf kun (na)maken.Ook laten we zien welke variaties je kunt maken.  EET SLA! Dressing zit in een stijlvolle pot van 720 ml inhoud met zwarte deksel en ons fraaie logo, een feest op tafel!

 

Om deze slasaus of dressing of vinaigrette nu echte op de markt te kunnen brengen willen wij een crowdfunding actie op touw zetten. Het idee is een eerste batch van 5000 potten te laten maken. Wij gaan voorafgaand aan deze bestelling een heleboel afzetkanalen benaderen, misschien weet jij ook nog een leuke winkel! De eerste honderd potten vullen wij zelf, die potten bieden wij te koop aan. De pot moet uiteindelijk 11.95 gaan kosten in de winkel. Wij vragen nu aan jullie of je 30 euro wilt betalen voor een handgevulde pot. Wij sturen de pot naar je toe met de post. Als je een pot, of meerder wilt bestellen kan dat via email: info@maroeska.com

 

Als je ons idee een warn hart toedraagt kun je uiteraard ook  meer doneren!

 

Wij sturen je na ontvangst van de mail (met duidelijk je adres  en telefoonnummer!) een tikkie en dan gaat de pot op de post…

 

Maroeska, Annejan en Mimi

WIE ZIJN WIJ?

 

Maroeska Metz is de moeder van Mimi Oldenhave en Annejan Hille Ris Lambers is de zoon van Laura van Deth, die als vroedvrouw Mimi ter wereld bracht. Ze zijn dus op een grappige manier met elkaar verbonden. 

Maroeska is interieur-meubel en juwelen ontwerper. Daarnaast kookte ze vaak voor kleine en grote gezelschappen. Haar dressing werd legendarisch! Ze ontwikkelde zich tot chef met een missie: laten zien hoe leuk en plezierig het is dagelijks je eigen maaltijd te bereiden. Bij het grote publiek werd ze bekend door haar finaleplaats bij Heel Holland Bakt 2018. In dat jaar kwam ook haar kookboek Hoe dan?! uit.

Mimi studeerde in 2021 af aan de TU Delft met een master Architectuur. Verantwoord en duurzaam leven speelt een grote rol in haar leven.

Annejan in ondernemer, hij begon zijn carrière met het opzetten van het bedrijf Happy Tabs, een duurzaam alternatief voor tubes tandpasta.

VK_MAROESKA_METZ_DSC_1987_ps2.jpg

Maroeska Metz

_EWP0626EddyWenting.jpg

Mimi Oldenhave

IMG_AFF33C9A1032-1.jpeg

Annejan Lambers

HET RECEPT

De pot die wij zelf gevuld hebben bestaat uit de volgende ingrediënten

 

 

50 gram notenazijn

60 gram mosterd

70 gram gekonfijte gemberpulp

400 gram walnoternolie

350 gram raapzaadolie

50 gram koudgeperste olijfolie

1 teen knoflook

15 gram zout

 

 

Als de saus een beetje gaat schiften en schudden niet helpt, dan is het raadzaam om het volgende te doen. De saus even in een bak gieten, de pot heel goed schoon maken daar een eetlepel (fijne)mosterd in doen, de saus terug gieten en dan met de staafmixer weer binden. Je kunt ook een restje van 1-2 cm saus  ‘opleuken’ door bijvoorbeeld een paar blaadje basilicum

of een ander kruid toe te voegen. De staafmixer weer gebruiken en de saus zo opmaken. Als er verse kruiden doorheen gaan is de saus niet heel lang meer houdbaar.

Contact

Wil je een pot sla saus kopen? Stuur ons dan een bericht met:

 

- Naam:

- Straat+huisnummer:

- Postcode+plaatsnaam:

En geef aan hoeveel potten je wil kopen:

- 1x pot (incl. verzendkosten) 31,95€*

- 2x pot (incl. verzendkosten) 51,95€*

- 3x pot (incl. verzendkosten) 66,95€*

Wij mailen je dan terug met een betaalverzoek. Wanneer deze door ons is ontvangen, sturen we de pot(ten)  naar je op!

*Om deze slasaus of dressing of vinaigrette nu echte op de markt te kunnen brengen willen wij een crowdfunding actie op touw zetten. Het idee is een eerste batch van 5000 potten te laten maken. Wij gaan voorafgaand aan deze bestelling een heleboel afzetkanalen benaderen, misschien weet jij ook nog een leuke winkel! De eerste honderd potten vullen wij zelf, die potten bieden wij te koop aan. De pot moet uiteindelijk 11.95 gaan kosten in de winkel.

IMG_1278.jpg

Email. info@maroeska.com

Tel. +31 6 558 481 00