KOOKLES 

 

Maroeska geeft graag plant-based kookcursussen aan kleine groepen of gezinnen. Lesinhoud in overleg.

 • De cursus is voor 1 tot maximaal 5 personen

 • Het kost 600 euro (ongeacht het aantal)

 • De cursusprijs is inclusief de ingrediënten

 • De cursus is inclusief een maaltijd (exclusief drank)

 • De cursus begint om 16.00 uur en is klaar na de maaltijd (tussen 21-22 uur)

 • De overgebleven gerechten gaan mee naar huis

STUDENTEN

 • De cursus is voor 1 tot maximaal 5 personen

 • Het kost 500 euro (ongeacht het aantal)

 • De cursusprijs is inclusief de ingrediënten

 • De cursus is inclusief een maaltijd (exclusief drank)

 • De cursus begint om 16.00 uur en is klaar na de maaltijd (tussen 21-22 uur)

KOOKCURSUS IN ITALIË

Schilderachtige-landschappen-van-Toscane-Plaatsen-om-te-zien-in.jpeg

 

Gedurende deze kookcursus nemen we je overdag mee op pad langs de beste lokale producenten. Je zult proeven, zien en ruiken wat meester kaasmakers, wijnboeren en vele anderen produceren. We laten je alleen het beste zien zodat je de ziel van Toscane en La dolce vita kunt beleven. Als Triptoscana bereizen we sinds 2012 de regio Toscane en kennen we de streek op ons duimpje. Ook bezoeken we pittoreske middeleeuwse heuveldorpen. En Osvaldo zal je met groot genoegen inwijden in de Italiaanse lifestyle met tips, verhalen en anekdotes.

In de namiddag starten we met de kookworkshop onder leiding van Maroeska Metz en eindigen we met een voortreffelijk diner.

VRIENDENGROEPEN

HET HELE GEZIN

Graag geven wij een kookles aan het hele gezin, soms is er behoefte aan een gezondere leefstijl of wilt zelfs U dat het roer helemaal om gaat. Wij bepleiten gezonde voeding, vegetarische voeding en zelfs Vegan-voeding. In ieder geval geen ‘processed food’, wij maken graag alles zelf met verse ingrediënten. Een transitie van ‘aardappeltjes-vlees-groente ‘ dieet met consumptie van frisdranken en chips… is echter niet in een kookles gedaan.

U krijgt bij binnenkomst om 16 uur een korte lezing over hoe je een gezondere leefstijl kunt beginnen, waarom dat een goed idee is en hoe je een transitie periode kunt starten. Dit kan soms heel ingrijpend zijn, daarom vinden wij het alleen nuttig als het hele gezin mee doet, ‘alle neuzen dezelfde kant op’. Als een gezinslid gezonder wil gaan eten en dit stuit op onbegrip van mede bewoners gaat deze wens niet werken…

De waardering voor zelf klaargemaakt eten is vele malen groter als iedereen weet wat dit inhoud. Samen op weg naar een betere gezondheid en fitter worden! Maar bovenal weer plezier krijgen in koken en je kennis vergoten aan de hand van het leren van een aantal basis recepten waarop gevarieerd kan gaan worden. Wij koken graag met seizoensproducten dus de cursussen zullen wat gerechten betreft wisselen. Voor kinderen en jong volwassenen kan  een goede  kookcursus een groot verschil maken in de toekomst; eten is een sociaal gebeuren, en als je kunt koken komen je vrienden graag bij jou eten.

Het is ons gebleken dat er tegenwoordig bijzonder weinig kennis is over hoe bepaalde dingen worden gemaakt, heel eenvoudige gerechte worden hoofdzakelijk kant en klaar gekocht en dan zien wij de totaal verbaasde gezichten als wij dit samen in een handomdraai  klaarmaken ‘oh is dat zo gemakkelijk?’ Denk daarbij aan hummus, mayonaise(slasaus) tomatensaus ovenfriet etc.

 

U kunt ook duidelijk aangeven wat u graag zou willen leren. Basisgerechten die wij de eerste les maken zijn (nogmaals dit kan een beetje variëren door het seizoen).

 

1.Hummus

2.Focaccia

3.Tomatensaus

4.Vegan burgers

5.Slasaus (vinaigrette)

6.Salade

7.Gegrillde groente (aubergine/paprika/courgette)

8.Bloemkool uit de oven

9.IJs (dessert)